Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

5. 6. 2015

Kulatý stůl se starosty Otrokovicka

Kulatý stůl se starosty Otrokovicka

Dne 3.6.2015 se na Otrokovické Besedě v kinokavárně setkalo 11 starostů měst a obcí na semináři “Skládkování jako nejhorší způsob ukládání odpadů”.


Hlavní tématem semináře byla Strategie odpadového hospodářství ČR a hlavně pak Zlínského kraje. Možnost vybudování zařízení na energetické využívání komunálního odpadu v místní teplárně a průzkum názoru na zástupců okolních obcí, úředníků ŽP a ÚP města. Shoda byla na přípravě dalších společných jednáních i se zástupci pracovní skupiny MMZ, která řeší společně se zástupci Alpiq Zlín taktéž ZEVO ve Zlíně.

 

Dále účastníci diskutovali zejména nad otázkou odpadového hospodářství ve své obci. K tomu pomohly tabulky s daty o odpadovém hospodářství jednotlivých obcí zpracované EAZK, které byly účastníkům poskytnuty.

Kulatý stůl byl uspořádán na základě projektu a finanční podpory Operačního programu cezhraničnej spolupráce Slovenská republika – Česká republika 2007 – 2013 a jejím organizátorem byla Energetická agentura Zlínského kraje.