30. 7. 2020

Newsletter LC Districts (červenec 2020)

Newsletter LC Districts (červenec 2020)

právě jste otevřeli první newsletter projektu LC Districts. Máme za sebou již dva semestry práce. První z nich byl plný aktivit a setkávání na národní i mezinárodní úrovni. V září 2019 se ve Španělsku konala úvodní schůzka celého konsorcia, poté partneři ve svých regionech navázali kontakt s místními stakeholdery.


Vzhledem k tomu, že je náš projekt postaven na vzájemném setkávání a sdílení zkušeností, v druhém semestru nám práci výrazně zkomplikovala krize COVID-19. Ale jsme přesvědčeni, že v následujících semestrech vše doženeme. Jelikož neexistuje jednotná definice „nízkouhlíkových čtvrtí“ a problémy, kterým regiony při přechodu na nízkouhlíkové hospodářství čelí, se mohou lišit, rádi bychom Vám v tomto newsletteru představili partnerské regiony a jejich konkrétní cíle v projektu.

Celý newsletter ke stažení ZDE.

Projekt LC DISTRICTS „Towards low carbon city districts through the improvement of regional policies“ je podpořen z Programu INTERREG EUROPE financovaném z prostředků Evropského fondu pro regionální rozvoj (ERDF).