Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

21. 9. 2018

Nová kalkulačka NZÚ spočítá nejen dotaci, ale i úspory, návratnost či náklady na provoz

Nová kalkulačka NZÚ spočítá nejen dotaci, ale i úspory, návratnost či náklady na provoz

Upozorňujeme majitele rodinných domů, že na webu Státního fondu životního prostředí ČR je k dispozici nová kalkulačka, která vypočte nejen výši dotace, ale i úspory energie a tedy i snížení následných provozních nákladů.


Pokud chcete  zlepšit vzhled svého rodinného domu, ale hlavně vnitřní prostředí svého domu, neváhejte a využijte program Nová zelená úsporám. Okna doporučujeme měnit za okna s trojskly se součinitelem prostupu tepla U ≤ 0,9 W/m2K – lepší standard. Faktury za okna  nebo  zateplení,  můžete mít i 24 měsíců zpětně před podáním žádosti o dotaci. Veškeré podklady k žádosti vám zpracují projektanti s oprávněním na zpracování Průkazů energetické náročnosti budov (PENB), kompletní seznam najdete na adrese:

Z programu NZÚ můžete žádat nejen na zateplení obvodového pláště domu, výměnu oken a dveří, zateplení stropu nebo podlah, ale také na solární systémy pro ohřevo vody, fotovoltaické elektrárny. Zvýhodněni jsou taktéž žadatelé, kteří si vymění staré kotle na tuhá paliva za plynové nebo jiné ekologické zdroje.

Pokud nevíte a váháte, potřebujete nebo chcete poradit jak nejlépe zmodernizovat váš rodinný dům, obraťte se na nás. Zdarma vám poradíme a vysvětlíme, co k tomu budete potřebovat, případně Vám pomůžeme podat žádost o dotaci.

Celkem bylo požádáno ve třetí výzvě NZÚ pro rodinné domy do 31.3.2018 o dotaci 609 mil. Kč a z toho ve Zlínském kraji 57 mil. Kč ve 428 žádostech.

Kontaktujte nás na e-mail :  miroslava.knotkova@eazk.cz  nebo na telefonech  577 043 940 nebo 577 043 942.

5