Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

1. 12. 2019

Páté setkání partnerů BOOSTEE-CE v Tolně

Páté setkání partnerů BOOSTEE-CE v Tolně

Konsorcium projektových partnerů se setkalo naposled před závěrečnou konferencí. Partneři projektu se setkali v Bonyhádu v Tolně, aby diskutovali o závěrečných úkolech projektu, setkání pořádala Agentura pro rozvoj regionu v Tolně.


Po rekapitulaci dosavadních výsledků následovala diskuze o zbývajících úkolech – poslední kroky na úpravách OnePlace platformy a 3D Energetického Managementu. A co je nejdůležitější, partneři projektu se také zavázali vytvořit akční plány financování energetické efektivity pro své regiony, které by měly být přijaty odpovědnými veřejnými orgány.

Partneři projektu navštívili v rámci studijní návštěvy prostory společnosti Protheus Holding, která v současné době pracuje na velmi ambiciózním projektu inteligentní sítě/e-mobility v Maďarském Paksu. Město s jedinou fungující jadernou elektrárnou v Maďarsku přemýšlí o budoucnosti: s celkem 27 místními obcemi bude zřízena inteligentní síť pro zajištění místní výroby elektřiny a snížení emisí skleníkových plynů podporou e-autobusů, e-taxislužby a dalších.

Projekt je podpořen programem Interreg CENTRAL EUROPE Programme a financován Evropským fondem pro regionální rozvoj.