Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

20. 9. 2012

Projekt „Vzdělaností k trvale udržitelnému rozvoji“

Cílem projektu je vytvoření pěti vzdělávacích programů zaměřených na vzdělávání dospělých provozujících budovy, zdroje tepla  veřejného i soukromého sektoru, zabývajích se plánováním, projektováním a povolovacími procesy, tedy všech, kteří svou činností mohou přispět k trvale udržitelnému rozvoji regionu. 


Programy budou zaměřeny na oblasti trvale udržitelného rozvoje, dodržování energetické a ekologické legislativy, podmínek certifikace budov, možností využití jednotné digitální technické mapy Zlínského kraje www.jdtm-zk.cz a snižování množství skládkovaného odpadu pomocí jeho energetického využívání. Vytvořené programy budou ověřeny  na 150 účastnících kurzů. Matriály budou doplněny o zkušenosti těchto účastníků a o jejich poznatky, které  budou zapracovány do konečné podoby vzdělávacích programů, určených pro snadnou orientaci a přehled v daných oblastech.

Součástí školích programů je i nákup učebních pomůcek a zajištění potřebných licencí a norem pro doplnění praktických poznatků dle jednotlivých zaměření  kurzů.

Před závěrem projektu bude také vytvořena ICT platforma projektu, kde budou v ucelené a interaktivní formě k dispozici všechny učební texty, prezentace a další materiály vztahující se k pěti vytvořeným vzdělávacím programům

Projekt je veden pod registračním číslem CZ.1.07/3.2.03/04.0036  a je podpořen 100% dotací z Operačního Programu Vzdělání pro konkurenceschopnost v prioritní ose 7.3.