Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

2. 7. 2012

Akční plán pro biomasu

V rámci mezinárodního projektu BioRegions byl v roce 2011 pro každý z cílových regionů vypracován Akční plán pro biomasu, který si klade za cíl pokrýt minimálně 1/3 spotřeby energie v regionu (kromě dopravy) z regionálních a udržitelných energetických zdrojů, s hlavním zaměřením na pevnou biomasu. Cílový region v České republice tvoří dvě města s pověřenými úřady druhého stupně (Brumov-Bylnice a Slavičín) a jedenáct okolních obcí (Bohuslavice nad Vláří, Jestřabí, Lipová, Návojná, Nedašov, Nedašova Lhota, Petrůvka, Rokytnice, Rudimov, Šanov, Štítná nad Vláří-Popov).


Akční plán pro biomasu schválený zastupitelstvy měst Brumov-Bylnice (26.4.2012) Slavičín (25.4.2012) má tyto hlavní cíle:

•             Maximální energetické využití biomasových zdrojů

•             Zavádění bioenergetických technologií

•             Vytvoření bioenergetického trhu

Informace o Přijatém akčním plánu pro biomasu i o dosavadních výsledcích projektu BioRegions jsou prezentovány na portálu Zlínského kraje i na internetových stránkách měst Slavičín a Brumov-Bylnice.

 

Dokumenty ke stažení:

Schválený Akční plán pro biomasu ke stažení

Částečný výpis usnesení XI. zasedání Zastupitelstva města Slavičín ze dne 25. dubna 2012

Výpis z usnesení z IX. řádného zasedání Zastupitelstva města Brumov-Bylnice ze dne 26.4.2012

Bližší informace o projektu BioRegions naleznete na stránkách http://www.eazk.cz/rubrika/bioregions/