Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

30. 8. 2016

Druhý seminář pro zemědělce v rámci projektu SRCplus

Druhý seminář pro zemědělce v rámci projektu SRCplus

Dne 30.8.2016 se v Dolním Němčí  konal seminář pro zemědělce, který se zabýval rychle rostoucíma dřevinami.


Vzhledem k velkému zájmu a vhodnému umístění semináře, byl velký zájem i mezi uživateli štěpky, a proto se semináře nakonec zúčastnilo 18 zemědělců a 18 malých a středních uživatelů štěpky. Na úvod promluvila ředitelka Energetické agentury Zlínského kraje Ing. Miroslava Knotková o významu rychle rostoucích dřevin ve Zlínském kraji. Následovala odborná část přednášek, které se ujala Ing. Blanka Mikulová z Energetické agentury Zlínského kraje o druzích, charakteristikách a potenciálu RRD. Následovala přednáška možnosti financování RRD od Davida Procházky z ČSOB.

Po obědové přestávce následovaly další odborné témata jako horizontální a vertikální spolupráce při zajišťování biomasy, mechanizace a synergie RRD, příklady spolupráce podnikatelského a veřejného sektoru a možnosti dotací. Závěrem programu se účastníci dozvěděli o příkladech pěstování rychle rostoucích dřevin v zahraničí.

Další seminář pro malé a střední uživatele štěpky je plánován na podzim tohoto roku.