Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

18. 2. 2019

Efektivní provoz veřejných budov a elektromobilita obcí

Seminář „Energetické úspory a správné provozování veřejných budov“ i letos přilákal další padesátku zájemců z řad veřejného sektoru. Stát uvolnil dalších 100 mil. Kč, o které si mohou žadatelé ze strany měst a obcí nebo jejich organizací požádat v 11. výzvě Národního Progamu životní prostředí, který administruje Státní fond životního prostředí.


Za společnost SEVEn byl předveden projekt PremiumLight Pro, který se zaměřuje  na prosazování kvalitního a úsporného profesionálního osvětlení (vnitřní i veřejné osvětlení) v soukromém i veřejném sektoru.

Dotace je určena nejen na osobní automobily (250 tis. Kč na elektromobil), ale i na motorky, tříkolá užitková vozidla vhodné pro odpadové hospodářství, úklid veřejných prostranství a parků, minibusy a střední nákladní vozidla.  Bonusem k nákupu vozidla je i 20 000 Kč na nákup nabíječky (wallboxu). Dotaci lze využít i na nákup vozů prostřednictvím operativního leasingu.

Na semináři představili své vozy a zkušenosti s nimi i první vlastníci elektromobilů z řad měst a obcí jako je Valašské Meziříčí a Rymice.

Dále zástupce společnosti ČEZ ESCO představil své portfolio služeb v oblasti elektromobility.

Prezentace:

Co potřebujete vědět před zahájení modernizace osvětlovací soustavy

Hygiena osvětlování

Kvalitní a úsporné osvětlení ve veřejných budovách- závěry projektu Premiumlight Pro

Zimní balíček a jeho dopad na energetickou legislativu, malé OZE , kde je vhodná metoda EPC

Čistá mobilita má budoucnost

Zkušenosti s elektromobilem na MěÚ Valašské Meziříčí

Přehled dotačně podporovaných druhů vozidel