Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

19. 2. 2015

Konference ZLÍNTHERM 2015

Konference ZLÍNTHERM 2015 je opět připravována jako doprovodný program veletrhu stavebnictví THERM 2015, který se uskuteční ve dnech 19.-21.3.2015  ve Sportovní hale ve Zlíně.


 Konference bude zahájena ve čtvrtek v 10:00 hodin a přednášky budou zaměřeny na nové trendy ve stavebnictví a jsou  určeny zejména starostům, projektantům, energetickým auditorům a ostatním investorům nových budov, včetně rodinných domů. V pátek bude program zaměřen hlavně na prezentaci zdrojů energie pro úsporné budovy, jako jsou solární kolektory, tepelná čerpadla, fotovoltaické systémy a kotle, a bude určen hlavně projektantům, správcům a provozovatelům budov a všem, kteří chtějí čerpat dotace z Programu Nová zelená úsporám pro rok 2015. V sobotu se konference zaměří na nakládání s odpady v komunální sféře a domácnostech a ke kulatému stolu zveme všechny, kterým není lhostejné jejich okolí a chtějí jej zlepšit a  na možnosti, jak snížit  energetickou náročnost rodinných a bytových domů a získat na tyto modernizace dotaci. Sobotní program je určen široké odborné i laické veřejnosti. Přijměte naše pozvání a zapojte se do veřejného života s cílem zlepšit své okolí a životní prostředí vůbec! Veřejnosti bude rovněž k dispozici na výstavní ploše stánek Energetické agentury Zlínského kraje  věnovaný Nové Zelené úsporám 2015, kde se můžete zeptat, co je pro Váš dům nejvhodnější a na co můžete získat podporu z tohoto programu. Na vaši účast se těší pořadatelé. Účast na obou akcích, tedy  veletrhu i celé třídenní konferenci,  je zdarma, náklady jsou hrazeny z projektů podpořených z fondů EU – DATA4ACTION, COOPENERGY a Skládkování jako nejhorší způsob ukládání odpadu, které realizuje Energetická agentura Zlínského kraje. Na  konferenci ve čtvrtek a pátek  se hlaste na info@eazk.cz do úterý  10.3.2015. Přihláška je součástí programu konference. Program konference ke stažení zde

 Přednášky z 19.3.2015:

Ing. Tomáš Perutka – projekt DATA4Action
Ing. arch. Dalibor Borák – Co je udržitelnost a udržitelné stavění
Ing. arch Renata Vrábelová -Energetická účinnost a možnosti využití obnovitelných zdrojů energie ve veřejných budovách
Ing. Jaromír Uhde – Veřejné osvětlení
Přednášky z 20.3.2015:
Ing. Tomáš Perutka – projekt COOPENERGY
Doc. Ing. Tomáš Matuška PhD. – Zdroje energie pro úsporné budovy
Ing. Bořivoj Šourek – Solární kolektory a systémy pro budovy
Jiří Kalina – Tepelná čerpadla pro vytápění a ohřev teplé vody
Ing. Radim Havelka – Fotovoltaika pro budovy
Ing. Jan Schwarzer PhD. – Posuzování obnovitelných zdrojů energie v rámci průkazů energetické náročnosti budov (PENB)
Ing. Lubomír Čech – Nová Zelená úsporám 2015
Přednášky z 21.3.2015: Ing. František Kostelník – Úloha Technických služeb Zlín
Ing. Lubomír Čech – Nová Zelená úsporám 2015