Používáme soubory cookies

Soubory cookies využíváme k analýze návštěvnosti, zapamatování preferencí a zlepšování použitelnosti webu. Souhlas udělíte kliknutím na tlačítko "Souhlasím".

Nastavení Souhlasím

Souhlas můžete také odmítnout.

20. 1. 2014

Naučné trasy (exkurze) pro zájmové skupiny, střední a základní školy

EAZK ukazuje environmentálně šetrné a úsporné projekty v rámci cyklu: „Přírodní zdroje a zelená energie“ a doporučuje všem pedagogům program naučných stezek pro zájmové skupiny, střední a základní školy na téma: Hospodaření energií a přírodními zdroji


Naučná stezka č. 1 – Staré Město a obec Modrá

Víte, co je to pyrolýza? Víte, jak vyrobit elektřinu ze dřeva? Říká Vám něco recyklace materiálů? Zajímají Vás přírodní materiály? Co si představíte pod pojmy tepelné čerpadlo a fotovoltaika? To vše a mnohem více se dozvíte na jednodenním vzdělávacím programu pro zájmové skupiny, základní a střední školy.

Více informací naleznete zde.

Naučná stezka č. 2 – Obce Nezdenice, Pitín a Hostětín

Chcete se dozvědět více o využití energie ze slunce? Slyšeli jste o trvale udržitelném rozvoji, environmentálně šetrném stavění a užití přírodních materiálů? Určitě jste se někdy setkali s pojmem pasivní dům. Zjistěte, jak takový dům funguje a jak se v něm bydlí. Dále Vás může zajímat kořenová čistička a obecní výtopna na biomasu, jako součást ekovesnice . Jistě máte rádi přírodní bio produkty, např. jablečný mošt. To vše a mnohem více se dozvíte na dvoudenním vzdělávacím programu pro zájmové skupiny, základní a střední školy.

Více informací naleznete zde.

Naučná stezka č. 3 – Města Slavičín a Brumov-Bylnice

Chcete se dozvědět více o využití energie z biomasy?  Jak se topí ve městech štěpkou? Jak se vyrábí elektrická energie ze zemního plynu? Proč je výhodné mít soustavy CZT v našich městech? To vše a mnohem více se dozvíte na dvoudenním vzdělávacím programu pro zájmové skupiny, základní a střední školy.

Více informací naleznete zde.

Naučná stezka č. 4- Obce Roštín a Koryčany

Chcete se dozvědět více o využití energie z biomasy?  Jak se topí slámou? Proč je výhodné mít soustavu CZT v našich obcích? Jak využívat biologicky rozložitelný komunální odpad a proč se nemá ukládat na skládky? To vše a mnohem více se dozvíte na  vzdělávacím programu pro zájmové skupiny, základní a střední školy.

Více informací naleznete zde.

 

V případě zájmu se obraťte na nás.

Po dodání požadavků na počty osob a jejich zájem sestavíme konkrétní program včetně lektorů.

Kontakty:

Energetická agentura Zlínského kraje, o.p.s.

Třída Tomáše Bati 21,

761 90 Zlín

Email: info@eazk.cz

Tel. 577 043 940